ESPORT CENTER

ESPORT BUTIK

ESPORT RENTAL

I helgen hade Gameffect Jönköping äran att få anordna ett unikt BootCamp vid vårt E-sportcenter. Teamet som intog vårt center med glädje utan dess like var inga mindre än Lilmix Para lag bestående av “Qwizter” Appelqvist, Sebastian “Malmen” Girmalm, Emil “LoGGan” Appelqvist, Rasmus “R.S” Sjöblom och Sigge “siggelito” Stengård + deras enastående manager Martin Stengård. 

Lilmix Para är Sveriges första paralag inom E-sport. Laget bildades för ca ett halvår sedan och tanken framöver är att Gameffect skall agera BootCamp plats för laget. För killarna är inte detta bara deras första BootCamp tillsammans utan också första gången som laget äntligen får träffas fysiskt, vilket känns fantastiskt att vi fått vara med och se till att detta faktiskt fått äga rum. 

Unikt för laget är att alla sitter i rullstol och har muskelsjukdomen Duchennes Muskeldystrofi som innebär att musklerna över tid bryts ner och personen får sämre rörelseförmåga och motorik. Sjukdomen har dock aldrig satt käppar in hjulen för dessa gossar- tvärtom så har deras brinnande intresse för e-sporten och starka gemenskap visat att de kan utöva CS:GO likt vem som helst. 

Drömmen och långsiktigt mål är att skapa en para league i E-sport såväl nationellt som internationellt ligger laget varmt om hjärtat då det inte idag finns något mer paralag inom E-sporten, vilket också innebär att laget idag möter andra lag som inte har någon funktionsvariation. 

Nu snarast väntar DreamHack Winter där laget för första gången ska delta som ett team- att se lyckan i killarna ögon när de berättar om förväntningarna inför DreamHack Winter lämnar inte någon tårögd. 

Vi på Gameffect vill rikta ett Stort Tack till laget för att ni ger oss möjligheten att få följa eran unika resa framöver- att ni valt att lyfta e-sporten på gräsrotsnivå även inom para e-sporten men framförallt att ni besökt oss! 

Ni har alltid en plats hos oss och vi önskar er all lycka inför DreamHack och varmt välkomna åter- för er är det bara att rulla in och för oss att rulla ut “röda mattan” 

Se klippet med laget här: 

https://amp-svt-se.cdn.ampproject.org/c/s/amp.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/har-tranar-sveriges-forsta-para-esportlag?fbclid=IwAR03tpIv3sxHP34jVMitYtmaSarTY5iZXXSVsKVJDwJ2urGZHFm6AJUFucU